tiistai 27. tammikuuta 2009

Hetket merenneitona


Pitkästä aikaa vietin tänään pari tuntia piirustusmallina, normaalin käytännön mukaan 20 minuutin pätkissä. Kun tavoitteena on pysyä liikahtamatta ja pitää asento edes jotakuinkin kasassa, ehtii minuutit ja lopulta sekunnitkin laskemaan aika tarkkaan. Itse asiassa aikaa on parempi kuluttaa jotenkin muuten kuin laskemalla sen jokaista palasta, tai ne muuttuvat tuskaisen hitaiksi. 
Oma metodini on ensin hahmottaa asentoa omassa päässä eri kanteilta, se myös auttaa palaamaan asemiin tauon jälkeen. Loppuvaiheessa keskittymisen ja puutumisen sopivan suhteen ylläpitoon käy vaikka lyriikoiden ulkoamuistelu. Tänään en kokonaan muistanut Matti Johannes Koivun " Se oli eilen " ja " Pienet silmät "- biisien sanoituksia, kuten en muistanut myöskään täydellisesti Joni Mitchellin " All I Want " :ia enkä Mikko Perkoilan hienoa lastenbiisiä, joka alkaa " Ei ole, eikä tule koskaan olemaan /kaukaisessa maassa linnaa mahtavan kuninkaan/ eikä kuninkaalla tytärtä ... " Ja Dylan Thomasin runo to Others than you alkaa " Friend by enemy I call you out " , mutta jatko jäikin hyvin irrallisiksi pätkiksi päässäni.
Mutta nuppini pysyi suunnilleen koossa ja paikallaan, ja se lienee näiden huvitusten tarkoitus.
Pakollinen piirustuksen toiselle puolen pysähtyminen voi tapahtua näinkin. Myös oma nälkä totiseen mallipiirtämiseen kasvoi taas, kenties jo lähestyäkseen todellista tekoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti