keskiviikko 1. syyskuuta 2010

keskustelua, musiikkia, keskustelua

Ylen ykkösen kulttuuri-, ajankohtais- ja historiasarjan ohjelmat pitävät ajatukset liikkeessä, kun palkkatyö on enimmäkseen mekaanista käsityötä. Vaihteluna asioille toimivat Radio Helsingin mainion monipuolinen musiikkitarjonta ja ihan omat soittolistasuosikkini. Nyt haluan jakaa tämän viikon kolme koukuttavinta, joista Haatanen ja Enbuske ajatuksella yhteenkuunneltuna iskevät muutamaan hyvin olennaiseen kipupisteeseen yhteiskunnassa.

Koska, niinkuin noistakin ohjelmista ilmenee, mistään pikkuongelmista ei ole kysymys, tuntuu tekopyhältä valittaa, ettei ketään kiinnosta yhteisten asioiden hoitaminen. Vaikka en siis osaa tarjota ratkaisuja sen kummempia kuin että aluksi pitäisi saada enemmän ihmisiä edes kiinnostumaan ja ottamaan selvää asioista, valitan kuitenkin.
Liian usein kuulee nillitystä siitä, kuinka kaikki on toivotonta eikä mitään ole tehtävissä, ja toisaalta kaikki ne jotka ovat päättämässä ajavat vain omaa etuaan. En minäkään suhtaudu suurella luottamukselle puoluepolitiikkaan, ainakaan ainoana yhteiskunnallisena toimintamallina. Mutta voi kun ihmiset sitten jaksasivat haastaa sen - joko sisältä käsin tai ulkopuolelta.

http://areena.yle.fi/audio/1237557

Kalle Haatasen kanssa yhteiskunnallisesta tietämättömyydestä keskustelemassa Tommi Uschanov . Tuomas Enbuskella taas vierailemassa persuihin demareista loikannut Matti Putkonen, demarinuorten pj Timo Kontio ja entinen demariministeri Arja Alho.

http://areena.yle.fi/audio/1214187


Ja sitten se musiikkisuositus. Tätä ei taida Radio Helsinkikään soittaa, sen verran on kaukana hipstereistä. Koko levy on timantti, jos ei reilusti annosteltuja tunteita pelkää. Hilja Grönforsin ja Latšo Dzintan keikka pari vuotta sitten Perinnearkku-klubilla oli hienon hieno, niin että mainostetaan nyt sitten vielä Perinnearkku-yhdistystäkin ja sen järjestämää klubi- ja jamitoimintaa.

http://www.myspace.com/hiljagronforsEi kommentteja:

Lähetä kommentti